Вход
Запомни ме Забравена парола?
Заяви проучване:

Ако се интересувате от определена порода и искате да получите по-подробна информация по определиени теми, можете да заявите проучване, което нашият екип да изготви за Вас.
Абониране:

Ако искате да получавате новини и уведомления от ku4e.com, можете да се абонирате като кликнете на бутона по-долу.
Санбернар Швейцария
Височина Тегло
70—85 см 75-140 кг
65—70 см 50-100 кг

Породата е създадена в края на 17 или началото на 18 в. от монасите на Санбернарския манастир, намиращ се в Големия Санбернарски проход в Алпите. В манастира развъждали и дресирали тези кучета за спасяване на заблудили се или затрупани от лавини пътници, поради което първоначално породата се е наричала лавинхунд. Едва през ХІХ в. породата е наречена със сегашното си име. Кучетата от тази ценна порода са спасили много хора от „бялата смърт“ в планината. Известен е паметникът на знаменитото куче Бари в Париж, спасило живота на 43 изпаднали в беда хора.

Санбернарът е едро, грубо, масивно куче. На височина достига 70 cm, а на тежина 140 kg. И;ма големи клепнали уши и сравнително дълга опашка. Срещат се две разновидности на породата — късокосместа и дългокосместа. Окраската обикновено е двуцветна — червеникавожълтеникава, бяла с големи лимонени петна или червеникава с големи бели петна. Кучетата от тази порода са известни с миролюбивия си нрав и огромния си апетит, но за сметка на това са непретенциозни към храната.

 

 

Линкът е взет от:https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%80

Реакции

Трябва да влзете в системата, за да виждате мненията на потребители и за да можете да оставяте вашите собствени такива.