Вход
Запомни ме Забравена парола?
Заяви проучване:

Ако се интересувате от определена порода и искате да получите по-подробна информация по определиени теми, можете да заявите проучване, което нашият екип да изготви за Вас.
Абониране:

Ако искате да получавате новини и уведомления от ku4e.com, можете да се абонирате като кликнете на бутона по-долу.
Самоед Русия (Античността)
Височина Тегло
46-62 см. 23-30 кг.
40-57 см. 20-27 кг.

Размер

Мъжките обикновено тежат между 23-30kg, при височина 60-70 cm, докато женските са приблизително 20-26 kg, при височина 50-60 cm.

Очи

Очите биват обикновено тъмно кафяви, с бадемовидна форма. Син, светлокафяв или жълт цвят се смятат за сериозен породен недостатък.

Уши

Ушите са малки, заоблени, покрити с козина, триъгълна форма. Могат да имат светло бежово оцветяване.

Космена покривка

Породата се отличава с дълга козина, с гъст подкосъм. Цветът обикновено е бял, със сребристи оттенъци. Интересна характеристика на самоеда е, че козината има уникалното свойство да се "самопочиства" и да запазва белия си цвят. Козината на малките кучета е по-гъста и мека. Нуждаят се от ежедневно разресване и специална козметика за поддръжка.

Характер и породен темперамент

Самоедите са дружелюбна порода, което ги превръща в лоши пазачи. Те притежават шумен и жив темперамент. Добра компания са за деца и други кучета. Не са ревниви, но силно се привързват към един от членовете на семейството и са склонни да проявят доминантност спрямо други домашни любимци. Не обичат самотата, а ако се почувстват изолирани, лаят и вият. Обучават се сравнително лесно и ако обучението е превърнато в игра, то не ги отегчава.

 

Текстът е взет от:https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B5%D0%B4

Реакции

Трябва да влзете в системата, за да виждате мненията на потребители и за да можете да оставяте вашите собствени такива.