Вход
Запомни ме Забравена парола?
Заяви проучване:

Ако се интересувате от определена порода и искате да получите по-подробна информация по определиени теми, можете да заявите проучване, което нашият екип да изготви за Вас.
Абониране:

Ако искате да получавате новини и уведомления от ku4e.com, можете да се абонирате като кликнете на бутона по-долу.
Немски дог Германия (2001)
Височина Тегло
мин. 80 см 80-90 кг
мин. 72 см 50-80 кг

За предшественици на настоящия дог се приемат Bullenbeisser (булдог), а също и Hatz-and Sauruden (ловни кучета за диви прасета), които са били среден вариант между силния мастиф от английски тип и бързата и сръчна хрътка. Под наименованието Dogge първоначално се е разбирало голямо, мощно куче, без определена порода. По-късно специални имена като „улмски дог“ (по името на град Улм в Германия), „английски дог“, „датски дог“, Hatzrude (ловно куче), Saupacker (преследвач на диви свине) и Grosse Dogge (голямо куче), са класифицирали тези кучета според големината и цвета им.

През 1878 в Берлин е основан седемчленен комитет, съставен от активни развъдчици и съдии, председателстван от д-р Bodinus, който комитет взел решение да класифицира всички гореизброени варианти като „немски догове“. Така била поставена основата на развъждането на нова немска порода.

През 1880, по повод на една изложба в Берлин, бил съставен и първият стандарт за немския дог. За поддържането на този стандарт според изискванията на МФК от 1888 г. се грижи Клубът на немския дог.

ОБЩ ВЪНШЕН ВИД: Немският дог, в своята благородна външност комбинира голямо, мощно и добре конструирано тяло с гордост, сила и елегантност. С хармоничната си и пропорционална външност, както и с изключително изразителната глава, немският дог впечатлява наблюдателя като благородна статуя. Неслучайно е наречен Аполон сред кучешките породи.

ВАЖНИ ПРОПОРЦИИ: Немският дог е с почти квадратна форма, което се отнася особено за мъжките животни. Дължината на тялото (измерена между дръжката на стернума и седалищния израстък на таза) не трябва да превишава височината при холката с повече от 5% при мъжките и с 10% при женските.

ПОВЕДЕНИЕ / ТЕМПЕРАМЕНТ Догът е приятелски настроен, любящ и предан на своите стопани, особено на децата. Резервиран е към непознати. Кучето трябва да е уверен, безстрашен, лесно управляем и покорен компаниьон и семеен приятел с висока устойчивост към провокации и без агресия.

 

Текстът е взет от:

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B4%D0%BE%D0%B3

Реакции

Трябва да влзете в системата, за да виждате мненията на потребители и за да можете да оставяте вашите собствени такива.